Bänkskivor i Sten

LG Collection

Marmor

Marmor är en relativt lättarbetad bergart som bildats av att kalksten utsatts för högt tryck och höga temperaturer. Marmor drar varken till sig smak eller lukt men är känsligt för fläckar.

Läs mer

Quartz-sten

Quartz-stenen är ett fint alternativ till marmor och natursten. Materialet suger inte upp någon vätska, vilket innebär att man slipper oönskade fläckar. Quartz-sten består av 85–95% av naturliga sten, kvarts, och keramiska material, samt 5–15% högvärdiga bindemedel och färgpigment.

Läs mer

Kantprofiler

Med kantprofilen ger du din bänkskiva karaktär och stil.

Läs mer

Underhåll stenskivor

Under samlingsnamnet sten finns många olika sorter med olika egenskaper som Granit, Marmor, Terrazzo, Quartz och Keramik. Dessutom finns en bredd av färger. mönster och ytor. Allt för att du ska hitta din stensort. Dessutom hjälper vi till hela vägen till att bänkskivan är installerad och redo att användas. Sten passar både som bänkskiva och stänkpanel.

Läs mer

Frågor & svar

Hur tålig är en bänkskiva i granit och marmor? Granit är till skillnad från marmor ett mycket hårt material. Bänkskivor i granit är därför mycket tåliga och blir bara vackrare med åren. Marmor är däremot känsligt för fläckar och kan rekommenderas där utseende går före funktion.

Läs mer