Vilket material ska du välja till din bänkskiva?

Laminat

Laminat är ett slitstarkt material som är lätt att rengöra och som kräver minimalt underhåll. Vi har nästan 100 olika mönster i vårt sortiment – så om du vill ha många alternativ är laminat ett bra val! Om du söker en skiva som är tunnare än vanliga laminatskivor rekommenderar vi en skiva i kompaktlaminat som ger en stilren och sober känsla i ditt kök.

Till laminatsortimentet 


Massivträ

Om du vill ha en varm och naturlig känsla på din bänkskiva ska du välja en träskiva. I vårt sortiment hittar du en rad träslag som dessutom kan varieras med hjälp av olika yt- behandlingar. Tänk dock på att massivträskivor kräver ett visst underhåll. Vi rekommenderar hårdvaxolja för minsta möjliga underhåll och bästa livslängd på din bänkskiva.

Till massivträsortimentet


Hi-Macs® & Silica

HI-MACS® består till 70 procent av naturliga mineraler som binds samman av akryl och pigment. Resultatet blir en hård men sammetslen yta som är porfri och som inte suger åt sig vätskor eller smuts. HI-MACS® kan termoformas och eventuella skarvar blir så gott som osynliga. Skulle skivan bli skadad går det för det mesta att laga, skivan kan även slipas om.

Till HI-MACS-sortimentet


Sten

Marmor och granit är natursten som finns i flera vackra färger och mönster. Det är dock viktigt att tänka på att marmor är känsligt för fläckar. Quartz-sten är däremot ett material som är fritt från porer och därmed inte drar åt sig vätska. Stenskivor är tunga, så se till att ha ordentliga och stabila stommar att lägga skivan på.

Till stensortimentet