Bänkskivor i Sten

Granit och marmor

LG Collection
MER INFORMATION OM GRANIT OCH MARMOR FINNS HÄR!

Granit är en av våra vanligaste bergarter. Granit består av kvarts och fältspat, som är två hårda mineraler, samt glimmer som framträder som mörka korn eller stråk. Väljer du Granit har du valt en mycket tålig bänkskiva. Unika kulör- och mönstervariationer gör att graniten kan ha många olika utseenden och kulörer. Detta gör din bänkskiva helt unik!

Marmor är en relativt lättarbetad bergart som bildats av att kalksten utsatts för högt tryck och höga temperaturer. Marmor drar varken till sig smak eller lukt. Tålighet för fläckar är jämförbart med bänkskiva i massivt trä och efterhand får skivan en viss patina. LG levererar Marmor skivor med kvalitet CD, vilken är relativt mörk.

Skivor av Granit eller Marmor har normalt max-längd 2 400 mm utan skarv. Efter förfrågan kan ibland vissa sorter erhållas i längre längd.

 

TOLERANSER

Längd +/- 2 mm

Bredd +/- 2 mm

Tjocklek Granit & Marmor +/- 2mm.

Quartz-sten +/- 1 mm

Bra att veta om Sten

Granit är ett mycket hårt och tätt material; bänkskivor i granit är tåliga och blir bara vackrare med åren. Ytan kräver ingen extra behandling mer än vanlig rengöring.

Granit och marmor är naturmaterial. Färg och mönster kan därför avvika från bilder och prover. Skillnader i och mellan skivor är naturligt förekommande och måste accepteras.

Marmor är känsligt för fläckar men har sin charm, detta bör du vara medveten om när du gör ditt val. Quartz-sten är porfritt och suger inte åt sig vätska eller fett, vilket gör den lätt att rengöra.

Skivor av granit och marmor har normalt maxlängd 2 400 mm utan skarv. Skivor av Quartz-sten har maxlängd 3 025 mm.

Skivor tjockare än 30 mm tillverkas med Eulithe lättviktsstomme och fasgerad framkant STT434. Marmor finns som 40 mm solid.

Om du vill kombinera sten med andra material är det bra att känna till att tillverkningstoleransen är +- 2 mm.