Bänkskivor i Sten

Quartz-Sten

LG Collection
MER INFORMATION OM QUARTZSTEN FINNS HÄR!

LG Quartz-sten består till 95% av naturliga sten- och kvartsmineraler samt 5% högvärdiga färg och bindemedel. Detta ger en icke absorberande yta och en bestämd färgton. Quartz-sten har vunnit allt mer i popularitet när det gäller köksbänkskivor. Anledningen till detta är att Quartz-sten är mycket motståndskraftig mot fläckar, enkel att hålla ren samt att materialet inte suger upp någon vätska.

Skivorna levereras som standard med polerad blank yta, går även att få med Tatum-yta som har en soft matt finish.

 

Max längd 3025 mm.

 

Bra att veta om Sten

Granit är ett mycket hårt och tätt material; bänkskivor i granit är tåliga och blir bara vackrare med åren. Ytan kräver ingen extra behandling mer än vanlig rengöring.

Granit och marmor är naturmaterial. Färg och mönster kan därför avvika från bilder och prover. Skillnader i och mellan skivor är naturligt förekommande och måste accepteras.

Marmor är känsligt för fläckar men har sin charm, detta bör du vara medveten om när du gör ditt val. Quartz-sten är porfritt och suger inte åt sig vätska eller fett, vilket gör den lätt att rengöra.

Skivor av granit och marmor har normalt maxlängd 2 400 mm utan skarv. Skivor av Quartz-sten har maxlängd 3 025 mm.

Skivor tjockare än 30 mm tillverkas med Eulithe lättviktsstomme och fasgerad framkant STT434. Marmor finns som 40 mm solid.

Om du vill kombinera sten med andra material är det bra att känna till att tillverkningstoleransen är +- 2 mm.