Hi-Macs

Bänkskivor

LG Collection
MER INFORMATION OM HI-MACS® FINNS HÄR!

HI-MACS® har utvecklats och tillverkas av LG Hausys, ett av världens största företag inom vetenskap och teknologi. En blandning av naturliga mineraler, akryl och pigment gjuts i en form. Resultatet blir ett estetiskt tilltalande och slitstarkt stenliknande material, Natural Acrylic Stone.

HI-MACS® är ett idealiskt material för kök och badrum. Slitstarkt och nästan lika hårt som sten, men känns trots det inte kallt. Ytan är istället varm och silkeslen.

HI-MACS® går att termoforma vilket gör att du kan skapa unika, skräddarsydda produkter precis efter dina önskemål.

Skarvar är i princip osynliga och skulle en HI-MACS®-produkt skadas går det i de flesta fall att laga.

 

 

Filter: Hi-Macs   Solid      Sand & Pearl      Quartz      Granite      Volcanics      Galaxy      Marmo      Concrete   

Bra att veta om Hi-Macs®

Vår tillverkare lämnar 5-15 års garanti på HI-MACS® beroende på produkt, förutsatt att installationen görs av behörig installatör. Du ska inte ställa heta kärl direkt på ytan – använd alltid underlägg! HI-MACS® är porfritt, vilket innebär att det inte suger åt sig smuts och är lätt att hålla rent – vatten och vanligt rengöringsmedel räcker. Mörka och pigmenterade varianter är dock mer repkänsliga än ljusa och kräver en varligare hantering. Om det uppstår en skada i materialet så är den möjlig att reparera. Mindre repor kan slipas bort med ett sandpapper korn 600 eller vit disksvamp.

HI-MACS® består till 70 procent av naturliga mineraler som binds samman av akryl och pigment. Mineralerna tas tillvara i samband med aluminiumproduktion och materialet är därmed ett smart sätt att använda en restprodukt i ett nytt sammanhang.