Lg Coll Noble Olympus Header

Sten

Sten är ett livfullt material med oändliga variationer i mönster och färgtoner. Under samlingsnamnet sten finns många olika sorter med olika egenskaper som Granit, Marmor, Terrazzo, Quartz och Keramik. Det finns en bredd av olika färger, mönster och ytor. Allt för att du ska hitta din stensort.

Dessutom hjälper vi till hela vägen från mätning till att bänkskivan är installerad och redo att användas. Sten passar både som bänkskiva och stänkpanel.

Marmor

Marmor är väldigt populärt och ger en lyxig känsla men är en känsligare stensort som kräver mer aktsamhet och skötsel. Marmor är mjukare, har mer porer och är därför mer känslig för repor och fläckar. Genom regelbundet underhåll och impregnering kan en bänkskiva i marmor hållas i fint skick.

Carrara Marmor M1001 (1)

Terrazzo

Terrazzo är ett konstgjort material för bänkskivor som framställs genom att blanda cement med bitar av granit, marmor, glas och andra material som tex återvunna glasskivor, småstenar och sand. Den är både vacker och beständig och är därför ett perfekt val som passar varje hem.

11388 LG Collection Cameo 02

Granit

Granit är en av våra vanligaste bergarter. Granit utmärker sig genom sin skönhet, styrka och hållbarhet. Bänkskivor i granit är mycket slitstarka och tål höga temperaturer. Ju mörkare skiva desto starkare och mer hållbar jämfört med ljus eller färgstark granit som är mer porös.

11388 LG Collection Cam 04 (1) (1)

Keramik

Keramik är ett industriellt tillverkat material som består till 94% av naturliga sten- och lermineraler, samt 6% högvärdiga färg och bindemedel. Bänkskivor i keramik är hållbara och kräver minimalt med skötsel. De är värmeresistenta, reptåliga och icke-absorberande.

Keramik Entzo Dekton D6000

Quartz

Quartz-stenen är ett fint alternativ till marmor och natursten. Materialet suger inte upp någon vätska, vilket innebär att man slipper oönskade fläckar. Quartz-sten består av 85–95% av naturliga sten, kvarts, och keramiska material, samt 5–15% högvärdiga bindemedel och färgpigment.

Quartz Noble Ivory White T5006

Kantprofiler

Med kantprofilen ger du din bänkskiva karaktär och stil.

Rectangle 41 (2)
Pilfalk22 (1)

Vad kostar en bänkskiva?

Laminat 6696F-NDF Carrara Bianco (3)

Hitta din stil i köket

LG COLL NOBLE OLYMPUS 8

Underhåll Stenskivor