LG Coll Noble Olympus Mist T5009

Underhåll stenskivor

Nedan kan du läsa om underhåll för våra olika stensorter

Underhåll av bänkskivor i Granit

Granit utmärker sig genom sin skönhet, styrka och hållbarhet. Bänkskivor i granit är mycket slitstarka och tål höga temperaturer. Ju mörkare skiva desto starkare och mer hållbar jämfört med ljus eller färgstark granit som är mer porös.

Ladda ner pdf

 

Galaxy Star

Underhåll av bänkskivor i Marmor

Marmor är väldigt populärt och ger en lyxig känsla men är en känsligare stensort som kräver mer aktsamhet och skötsel. Marmor är mjukare, har mer porer och är därför mer känslig för repor och fläckar. Genom regelbundet underhåll och impregnering kan en bänkskiva i marmor hållas i fint skick.

Ladda ner PDF

 

M1001 Carrara Marmor

Underhåll av bänkskivor i Terrazzo

Terrazzo är ett konstgjort material för bänkskivor som framställs genom att blanda cement med bitar av granit, marmor, glas och andra material som tex återvunna glasskivor, småstenar och sand. Den är både vacker och beständig och är därför ett perfekt val som passar varje hem.

Ladda ner pdf

 

Terrazzo Carrara 025

Underhåll av bänkskivor i Keramik

Keramik är ett robust och tåligt material som har en motståndskraftig yta. Med en bänkskiva i keramik behöver du inte oroa dig för fingeravtryck, repor eller missfärgningar. Keramik har hög värmetolerans. Våra bänkskivor i keramik består till 94% av naturliga sten- och lermineraler, samt 6% högvärdiga färg och bindemedel.

Ladda ner pdf

 

Marazzi Grigio Carnico LUX (1)

Underhåll av bänkskivor i Quartz

Quartz-stenen är stark, tålig och icke-porös. Detta gör stenen mycket hygienisk. Quartz består av över 90 % naturlig sten, resten är lim, färg och tillsatser för att förbättra de tekniska egenskaperna. Quartz-sten är ett bra val för dig som vill ha en så underhållsfri och hållbar bänkskiva som möjligt.

Ladda ner pdf

 

T5009 Noble Olympus Mist