Montering av diskho

LG Collection

Montering av diskho

Vi monterar din diskho med en grundligt beprövad metod, underlimning. Med den slipper du kanter och springor där det samlas smuts, vatten och otrevliga rester.

När vi skall underlimma, fräser vi först ut platsen för din diskho, lite mindre än själva hon. Sedan fräser vi bort en del av skivan underifrån så att hela hon får plats. När vi till sist underlimmat din ho, är ovansidan slät. Smulor och skräp följer med disktrasan rätt ner i slasken, där det hör hemma.

Du kan få din diskho underlimmad i bänkskivor av laminat, kompaktlaminat, HI-MACS® och massivträ samt sten- och glasskivor.

Ett begränsat urval hoar kan levereras planlimmade i skivor av HI-MACS®, kompaktlaminat och sten. Planlimning innebär normalt en förlängd leveranstid då varje diskho mäts unikt innan urtag i bänkskivan kan göras.

UL01

Underlimning i Laminat

UL06

Underlimning i 12 mm Kompakt-laminat, fasad kant

UL13

Planlimning i 12 mm Kompakt-laminat

UL03

Underlimning i Massivträ, fasad kant

UL02

Underlimning i Massivträ, rundad kant radie 5 mm

UL07

Underlimning i HI-MACS®, fasad kant

UL08

Planlimning i HI-MACS®

UL30

Planlimning i Sten, samtliga tjocklekar

UL32

Underlimning i 20 och 30 mm tjocka stenskivor, ca 12 mm synlig kant från toppytan

UL33

Underlimning o 12 mm tjocka stenskivor. Gäller alla Keramikbänkskivor.

Genom sammanfogningen av olika material kan i vissa fall, längs linjen av diskhons ytterkant förekomma en telegrafering (ojämnheter) i ytmaterialet. Detta gäller framförallt mörka och blanka laminat.

Diskhoar med längd över 1000 mm underlimmas ej i skivor av granit eller marmor, på grund av bristande hållfasthet. Planmontage rekommenderas för längre diskhoar.

Vid underlimning av diskhon i stenskivor med raka hörn, kan endast urtag med raka polerade kanter erhållas, ej fas eller rund kant.

Vid såväl underlimning som planlimning används grått eller svart lim efter LG Collections val.

 

undefined

Underlimning i laminat, kompaktlaminat och massivträ.