Laminat

Kantprofiler

LG Collection
VILKEN TYP AV KANTPROFIL SKA DU VÄLJA? LÄS MER HÄR!

En trevlig laminatskiva blir ännu snyggare med rätt kantlist. Du kan välja på ett stort antal träslag i en mängd profiler och ytbehandlingar, eller varför inte en list i ABS eller Aluminium. Här finns stora möjligheter att tänka kreativt, matcha eller bryta. Valet är ditt!

Det är de små detaljerna som gör det!

LG Collection

BT3008 Laminatlist
List gjord av laminat, ger mörk kant i skarv.

LG Collection

BT3011 ABS/PP-list
Lister i ABS och Polypropylen tillhör den nya generation lister. Materialens stora formbarhet i kombination med senaste produktionsteknik ger stora möjligheter att skapa skivor med spännande former. Du slipper även den mörka laminatkanten med ABS-list.

LG Collection

BT3014 ABS 3D-utförande
Genomfärgad, flexibel list som kan formas och följa mjuka former. Du slipper även den mörka laminatkanten med ABS-list.

undefined

Träkantlist
Vi har 13 olika träslag i vårt lager med kantlister (Al, alm, ek, ask, björk, bok, furu, körsbär, lönn, mahogny, teak, amerikansk valnöt och wenge). Dessutom har vi ett stort antal profiler som du kan välja mellan för att skapa en bänkskiva efter dina önskemål. Oavsett om du vill ha en ljus, neutral träkantlist med ett mjukt intryck eller en mörk och markerad med mycket karaktär, så löser vi det.

undefined

Multiplex
BT6740, Dold trälist, Multiplex, Wenge/Alu, 3x40 mm.
BT6741, Synlig trälist, Multiplex, Wenge/Alu, 3x40 mm.

undefined

Aluminium
Alu Solid Frost 46.

LG Collection

Postformad kant (PF)
En sida har postformad rund kant

LG Collection

Postformad kant (2xPF)
Två motsatta sidor har postformade runda kanter

undefined

Falsk PF
Två mötande sidor är postformade, en falsk PF sätts på ena kanten. En skarv går från hörnet och längs den falska PF-sidan.

undefined

Linefräsning kantprofiler i trä LG Collection
Där denna symbol finns kan produkten även levereras med Line-fräsning. Då markeras övergången med en liten nivåskillnad som ger en distinkt linje. Det starkare laminatet skyddar också det mjukare träet, och därmed minskar slitaget på träkantlistning.

 

Filter: Kantprofiler   ABS/PP      Trä      Multiplex      Aluminium      Bakkantlist   

Bra att veta om Laminat

Stommen i våra bänkskivor utgörs av en snickerispånskiva ½ E1. Laminatet består till största delen av kraftpapper som tillverkas av sågspån, bark, toppar och returpapper.

Dekorpappret i laminatet är tryckt med färger som inte innehåller några tungmetaller. Skivans baksida har en inbyggd fuktspärr. Du sköter din nya laminatskiva genom att torka av den med vatten och ett milt rengöringsmedel.

Laminat är ett slitstarkt material, men torka ändå gärna av så fort som möjligt när du spiller och använd alltid ett underlägg för varma kärl. Använd aldrig slipande svampar eller rengöringsmedel.