5028D Acacia

Sedan 1972 har vi specialiserat oss på bänkskivor till privat och offentlig miljö. Vi har den kompletta lösningen med bänkskivor, stänkpaneler, diskhoar och blandare i olika stilar och prisklasser. Vi skräddarsyr våra skivor efter önskemål och har även färdiga skivor i fasta mått. 


Inspirerande bänkskivor för olika rum i privat och offentlig miljö


På toppen av det småländska höglandet, Nässjö, mitt i det trärika möbelriket finns vår fabrik. Sedan 1972 har vi specialiserat oss på bänkskivor till privat och offentlig miljö. I dag är vi en av landets ledande tillverkare av skräddarsydda bänkskivor och vi samarbetar både med de stora varumärkena och de nischade snickerierna. 

Hos oss finns en unik kunskap om bänkskivor, stänkpaneler och andra ytor som hör köket till. Vi har inspirerande material för såväl dig som arbetar inom projekt- och byggbranschen, är föreskrivare eller arkitekt.

Med egen tillverkning av bänkskivor och stänkpaneler kan vi säkerställa både kvalité och leveranssäkerhet och ser alltid till att slutresultatet blir det bästa. Vi är ett småländskt företag med ett hjärta som klappar för detaljerna ♡

 

"Med ett logistiskt utmärkt läge i järnvägsknuten Nässjö – precis i navet där öst möter väst – levererar vi snabbt och effektivt till våra kunder"Har du frågor?

Laminat

Laminat är det perfekta materialet för att kombinera design med ett slittåligt ytmaterial som kräver minimalt med underhåll.

Laminat är både praktiskt och hygieniskt - en fördel när det gäller ytor som dagligen utsätts för slitage. Laminat finns i ett stort antal färger och mönster, ytor, tjocklekar, kvaliteter och format. Laminat passar utmärkt såväl för inredning som för exteriör användning.

Vi har mer än 40 års erfarenhet med högtryckslaminat och lagerhåller cirka 50 000 m2 laminat som distributör för flera ledande tillverkare av högtryckslaminat (HPL).

Vi erbjuder även HPL i vidareförädlat utförande. Vi har egen tillverkning av såväl limmade element samt postformade skivor. Formatsågning och CNC-bearbetning liksom kantlistning av figurativa skivor ingår också i vårt program.

Massivträ

Massivträ är ett levande material som åldras med värdighet. En välskött bänkskiva i massivträ blir bara vackrare med åren, ett tidlöst val som kan varieras i det oändliga. Klassiska nordiska träslag som ek och ask får ett spännande uttryck med hjälp av ljusa och mörka ytbehandlingar.

Trots en omfattande och tekniskt mycket avancerad produktion, så är bänkskivor fortfarande ett hantverk. Det mänskliga ögat upptäcker detaljer som maskiner inte ser, en varsam hand putsar fram den rätta sammetslena känslan. Någon tänker efter före.

Vi arbetar endast med trä av hög kvalitet och känt ursprung. I dag är cirka 95 procent av all vår träråvara FSC- eller PEFC-märkt.

Diskhoar & blandare

Diskho tillsammans med blandare är en viktig detalj i köket. Det ska vara funktionellt men också estetiskt tilltalande. Med vårt breda urval av hoar och blandare i olika form, material och färg gör att vi kan spegla kundens stil baserat på behov och önskemål.

Vi monterar diskhon med en grundligt beprövad metod, underlimning - för perfektionens skull. 

 

Kvalité och miljö

Vi arbetar systematiskt med att minimera vår miljöpåverkan både i tillverkning och genom valet av råvaror. I dag är ca 95% av all träråvara miljöcertifierad. Genom att arbeta med tekniska lösningar och råvaror av hög kvalitet kan vi minimera materialanvändningen, minska spillet i produktionen och bidra till ett kontrollerat resursutnyttjande.

LG Collection har ett omfattande kvalitetsarbete. Till vår hjälp har vi de bästa materialen, avancerade maskiner och erfarna medarbetare med hantverksmässigt kunnande och öga för perfektion. För oss är det kreativa arbetet viktigt och vi strävar efter att skapa en anpassad lösning som uppfyller kundens förväntningar. Vi är dessutom flexibla när det gäller upplägg där kunden kan välja mellan skräddarsydda skivor såväl färdiga skivor i fasta mått.

 

Bedömningssystem

I produktutvecklingen låter vi bedöma produkter i våra olika produktområden. 

Klicka här för information om produkter och bedömning.

 

 

Är du arkitekt?

Vi har utställningsyta hos Showrooms by MAKAJO i Stockholm, Göteborg och Malmö. Här kan du som projektkund se och välja produkter till ditt bostadsprojekt. MAKAJO välkomnar byggherrar, projektledare, inredare, arkitekter, samt bostadsköpare och alla som på ett enkelt sätt vill inspireras.


MAKAJO Stockholm:
Brännkyrkagatan 82 | 118 23 Stockholm | 08-227 335

MAKAJO Göteborg:
Barlastgatan 2, Amerikahuset | 414 63 Göteborg | 031-12 30 31

MAKAJO Malmö:
Nordenskiöldsgatan 6 | 211 19 Malmö | 040-15 32 00

LG Collection - en del av Pelly Group

Vi på Pelly Group arbetar Business to business inom segmenten Industri, Projekt och Retail genom att utveckla komponenter och lösningar till våra kunder. Produktionen sker i våra egna fabriker i Nässjö, Sverige och i Kaunas, Litauen.

Koncernens mål är att bli en ledande aktör i Norden inom lösningar för hemmets olika rum. Idag exporterar vi till över 50 länder globalt. Pelly Group ägs av Segulah.

www.pellygroup.se