IMG 3218 Svartvit (1)

Om oss

Vi på LG Collection är specialiserade på skräddarsydda bänkskivor. Vi är ett småländskt företag med ett hjärta som klappar för detaljerna ♡

I mer än 40 år har vi introducerat nya material och smarta lösningar i svenska kök och vår kollektion förnyas hela tiden med spännande valmöjligheter. När du väljer en bänkskiva från oss får du del av hela vårt yrkeskunnande.

Med ett logistiskt utmärkt läge i järnvägsknuten Nässjö – precis i navet där öst möter väst – levererar vi snabbt och effektivt till våra kunder. Sedan 2016 ingår LG Collection i Pelly Group.

Hjärta, hjärna och varsamma händer

På toppen av det småländska höglandet, mitt i det trärika möbelriket finns vår fabrik. Ända sedan 1972 har vi specialiserat oss på bänkskivor till privat och offentlig miljö. I dag är vi en av landets ledande tillverkare av skräddarsydda bänkskivor och samarbetar både med de stora varumärkena samt de nischade snickerierna.

Trots en omfattande och tekniskt mycket avancerad produktion, så är bänkskivor fortfarande ett hantverk. Det mänskliga ögat upptäcker detaljer som maskiner inte ser, en varsam hand putsar fram den rätta sammetslena känslan. Någon tänker efter före.

LG Coll Produktion 0797 Svartvit

Kvalitet & Miljö

Vi arbetar systematiskt med att minimera vår miljöpåverkan både i tillverkningen och genom valet av råvaror. I dag är 95 procent av all träråvara miljöcertifierad.

LG Coll Produktion 0740 Svartvit

Koncerninformation

Pelly Group består av varumärkena Pelly ComponentsMirroPelly System och LG Collection som tillsammans erbjuder och utvecklar innovatiova lösningar för kök, tvättstuga, garderob och förvaring. 

Vi arbetar B2B inom segmenten Industri, Projekt och Retail. Produktionen sker i våra egna fabriker i Nässjö, Sverige och i Kaunas, Litauen.

Koncernens mål är att bli världsledande inom lösningar för hemmets olika rum och i dag exporterar vi till över 50 länder globalt. Pelly Group ägs av Segulah.

Virrvarr Silver Träkantlist Sv

Jobba med oss


LG Collection ingår i koncernen Pelly Group som är en av de ledande leverantörerna i Norden av inrednings- och förvaringsprodukter i hemmet. I Pelly Group ingår Pelly Components AB, Mirro AB samt UAB Pelly Baltic.

IMG 9176 Svartvit

Kom i kontakt

Vill du få tag på någon hos oss? Välkommen att kontakta någon av oss som jobbar på LG Collection.