Laminat 6274D Minerva Grey (1)

Vi har bänkskivor till alla kök!

Behöver du en bänkskiva till ett nytt kök har vi ett brett sortiment av bänkskivor i olika material. Vill du fräscha upp ditt befintliga kök är det ganska enkelt att förnya utseendet med hjälp av en ny bänkskiva. Hos oss hittar du bänkskivor till alla kök!

Tips & råd till dig som vill byta bänkskiva

Vill du byta ut bänkskivan själv går det jättebra, men känner du dig osäker kan du ta hjälp av en snickare som fixar utsågning samt montering av diskho, blandare och spishäll. Det viktigaste är att måtten blir rätt! Var noga med att läsa medföljande bruksanvisning innan du börjar.

Tänk på att mäta ordentligt, så att den nya bänkskivan passar ditt befintliga kök. Mät gärna två gånger. Glöm inte djupet på skivan. Djupet bestäms av var skåpets framkant hamnar från vägg, i kombination med hur mycket överhäng du vill ha. Låt skivan liva med luckan eller ha ett överhäng på ca 5-10 mm.

Tänk också på att väggar sällan är helt raka och att hörn kan vara ur vinkel. Kontrollera med vattenpass, att skivans underlag är plant och vågrätt. Kontrollera också eventuella vinklar.

Byta Bänkskiva (1)

För dig som väljer skräddarsytt

Bänkskivan är detaljen som får ditt kök att skilja sig från alla andra. Genom att leka med material och strukturer kan du skapa ett dynamiskt och spännande uttryck. Vi skräddarsyr våra skivor efter dina önskemål och gör varje skiva unik. Vi kan även matcha skivorna med fönsterbänkar i samma material och mönster.

Låt bänkskivan klättra upp på väggen i form av en stänkpanel. Matcha den nya bänkskivan med en stänkpanel i samma mönster och material, eller bryt av med något annat mönster som plockar upp färgnyanser från till exempel köksluckor eller andra detaljer. Stänkpanelen limmas smidigt upp på väggen.

Laminat 6696F-NDF Carrara Bianco (4)

För dig som väljer fast mått

EASY finns i flera laminatvarianter och massivträsorter. Samtliga bänkskivor och stänkpaneler är hellängder i fasta mått. Skivorna har flera användningsområden så som till kök, tvättstuga, hobbyrum och förvaring. De är smidiga och enkla att montera. 

LG COLL EASY CARRARA MARBLE 3006 72 (1)

Inspirationsverktyg

Låt dig inspireras att testa olika möjligheter när du planerar ditt nya kök. I vårt Inspirationsverktyg kan du se våra bänkskivor och stänkpaneler i olika kombinationer. Kontakta någon av våra Återförsäljare som hjälper dig med pris samt att välja material och dimensioner för en vacker och praktisk lösning!

 

Inspiration