LG COLL MOODBOARD 5278 72

Vilket material ska du välja till din bänkskiva?

Att välja vilken typ av bänkskiva som passar ens smak, behov och plånbok är inte helt lätt men för varje personlighet finns en bänkskiva.

 

Det är få produkter vi ställer så höga krav på. Bänkskivan i köket ska klara det mesta. Vi diskar, lagar mat och använder den som avställningsyta i både väntade och oväntade sammanhang.

 

Ett kök har ofta fler än en bänkskiva, vilket ger utrymmet att kombinera olika material som trä, sten och laminat. Fundera på vilka förväntningar du har på bänkskivans hållbarhet. Tänk på att den ska användas varje dag i många år. Välj ett material som matchar din vardag i köket.

 

 

Laminat är det perfekta materialet för att kombinera design med ett slittåligt ytmaterial som kräver minimalt med underhåll. Laminat är både praktiskt och hygieniskt - en fördel när det gäller ytor som dagligen utsätts för slitage. Laminat finns i ett stort antal färger och mönster, ytor, tjocklekar och format. Laminat passar utmärkt såväl för inredning som för exteriör användning.

 

Kompaktlaminat utmärker sig genom att materialet endast bygger 12 mm, vilket ger en sober och stilren känsla.
Kompaktlaminatets rena linjer harmonierar väl med den moderna köksdesignen. Precis som en vanlig laminatskiva är kompaktlaminat mycket tåligt och lätt att rengöra.

 

Massivträ är ett levande material som åldras med värdighet. En välskött bänkskiva i massivträ blir bara vackrare med åren, ett tidlöst val som kan varieras i det oändliga. Klassiska nordiska träslag som exempelvis ek får ett spännande uttryck med hjälp av ljusa och mörka ytbehandlingar. Om du vill ha en varm och naturlig känsla på din bänkskiva ska du välja en träskiva.